Publicaties

Publicaties

‘De goedkoope verfwinkel’ is een begrip, in én buiten Delft. Klanten komen van heinde en ver naar de Beestenmarkt om zich deskundig te laten adviseren. Ook de pers komt regelmatig over de vloer, nieuwsgierig naar ‘het verhaal’ van deze oer-Delftse onderneming. Op deze pagina vindt u publicaties uit heden en verleden. Heeft u zelf kranteartikelen of ander (historisch) materiaal in uw bezit? Mail dan naar post@copyplatform.nl. Aanvulling van het archief is van harte welkom!

Huub Kouwenhoven

Na een leven van hard werken en liefdevolle zorg voor zijn gezin is Huub Kouwenhoven op 31 maart 2018 overleden. Hij was 84 jaar. Op zaterdag 7 april was de drukbezochte uitvaart in de aula van crematorium Iepenhof. Een week later, op maandag 16 april, verscheen in het AD een paginagroot In Memoriam. Klik hier.

The Choice

In 2012 verscheen de tweede editie van het glossy magazine ‘The Choice’, een lifestyle magazine door, voor en van Delftse ondernemers. Ook Verfwinkel W. Verbeek Jr. is in het blad present met een paginagrote advertentie. Klik hier.

Eisma’s Schildersblad

Eisma’s Schildersblad is al 110 jaar dé informatiebron voor de schilders- en onderhoudssector. In nummer 23 van de jaargang 2008 verscheen een artikel over ‘degoedkoopeverfwinkel.nl’.

Op 23 oktober 2008 zond Stadsradio Delft een interview uit met Geert de Vries, zoon van voormalig eigenaar Aart de Vries. Het gesprek ging over de lancering van de website, de geschiedenis van de verfwinkel en de persoonlijke herinneringen aan de Beestenmarkt. Klik op afspelen om het interview te beluisteren.

Wijzonol Bouwverven is sinds jaar en dag huisleverancier van ‘de goedkoope verfwinkel’. In het blad ‘Uit de verf’, een uitgave van Wijzonol (maart 2008), vertellen Walter en Michel Kouwenhoven over de historie van de winkel en over hun specialisme: het met de hand mengen. Lees hier het volledige artikel.

Op 23 oktober 2008 zond Stadsradio Delft een interview uit met Geert de Vries, zoon van voormalig eigenaar Aart de Vries. Het gesprek ging over de lancering van de website, de geschiedenis van de verfwinkel en de persoonlijke herinneringen aan de Beestenmarkt. Klik om het interview te beluisteren.

Op 10 januari 2006 bestond ‘de goedkoope verfwinkel’ 125 jaar. Om dit jubileum te vieren, organiseerden Michel en Walter een diner in de Wereldzaak voor klanten van de Delftse voedselbank. Lees hier het artikel in het AD van vrijdag 6 januari 2006.

‘Wij zijn de oudste verfwinkel van Nederland en als het zo doorgaat de laatste. Je ziet steeds meer verfwinkels die ook behang en tapijt in het assortiment opnemen, maar daar doen wij niet aan mee. We zijn geen doe-het-zelfzaak’. Dat zegt Michel Kouwenhoven in Forum (maart 2007), het opinieblad van VNO-NCW. Lees hier verder.

Op vrijdag 13 januari 2006 besteedde de Delftse Post opnieuw aandacht aan het 125-jarig bestaan van de firma W. Verbeek jr. Dit keer in de vorm van een terugblik op het geslaagde jubileumdiner in de Wereldzaak aan de Jacoba van Beierenlaan. Lees hier het volledige artikel.

‘Een familiezaak met hart’. Met die kop verscheen op 6 januari 2006 een artikel in de Delftse Post. Onderwerp: het 125-jarig bestaan en het jubileumdiner voor de Voedselbank. Lees hier het volledige artikel.

Ook de Stadskrant plaatste een artikel over het 125-jarig bestaan van de verfwinkel. Om precies te zijn op 8 januari 2006. ‘We hebben nooit overwogen om de naam te veranderen. Waarom zouden we? Het is al tijden een begrip in Delft en daarbuiten’, aldus Walter en Michel. Lees hier het volledige artikel (foto Erwin Dijkgraaf).

‘Verfmengen is een oud vak dat dreigt uit te sterven’, zegt Michel Kouwenhoven in de Delftsche Courant van 11 november 2003. ‘Wij bepalen de juiste kleur op het oog, een kwestie van jarenlange ervaring.’ Lees hier het volledige artikel.

‘Winkelen in een van de grote steden is leuk, maar de kleinere steden hebben hun eigen charme.’ Zo begint een reportage over Delft, die op donderdag 5 oktober 2000 werd gepubliceerd in NRC Handelsblad. In het artikel komt ook ‘de goedkoope verfwinkel’ aan bod. Lees hier het volledige artikel.

Op 1 mei 1999 droeg Huub Kouwenhoven, na 25 jaar eigenaar te zijn geweest, de goedkoope verfwinkel over aan zijn zoons Walter en Michel. In de Delftsche Courant van zaterdag 27 maart 1999 verscheen een uitgebreid interview met de ontdekker van het bekende ‘Delfts Groen’. Lees hier het volledige artikel.

In 1982 publiceerde Huub Kouwenhoven bij Uitgeverij Elmar BV het ‘klus’boekje ‘Schilderwerk. Alles over verf, technieken, materialen en toepassingsmogelijkheden’ (ISBN 906120299x). Binnen de kortste keren was de hele oplage uitverkocht, waarna een herdruk volgde.

In 1993 bracht Elmar de derde, herziene druk uit van het ‘klus’boekje ‘Schilderwerk. Alles over verf, technieken, materialen en toepassingsmogelijkheden’ (ISBN 903890133x). Bewerkt door… Walter Kouwenhoven.

Leave a comment